Λαχανοντολμάδες φούρνου για πολλές μερίδες με λίγο κόπο

Last modified date

Cabbage

Λαχανοντολμάδες φούρνου για πολλές μερίδες με λίγο κόπο

Η συνταγή γι’ αυτούς τους λαχανοντολμάδες θα μας απαλλάξει από το ομοιόμορφο κόψιμο του λάχανου και το τύλιγμα τους δίνοντάς μας όμως όλη τη γεύση τους και την μυρωδιά τους. Δοκιμάστε την και θα την καθιερώσετε!

Υλικά:

1 πολύ μεγάλο λάχανο (περίπου 4 κιλά)
1200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1-2 κούπες ρύζι Καρολίνα
2-3 κρεμμύδια ξερά
Λίγο βούτυρο
Δυόσμο ξερό
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Όπου συναντάμε χοντρό μέρος το κόβουμε λίγο έτσι ώστε να έχει το μισό πάχος. Βάζουμε μέρος του λάχανου στο βραστό νερό, το ζεματάμε και το βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ζεματιστούν όλα τα κομμάτια του λάχανου. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε σε τετραγωνάκια τα κρεμμύδια, και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πολύ μεγάλο ταψί (νούμερο 40 πχ). Στρώνουμε το μισό λάχανο στο κάτω μέρος του ταψιού. Ρίχνουμε 1.5-2 λίτρα νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Σε μια λεκανίτσα αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (μπόλικο) και δυόσμο, ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας και ρίχνουμε και το ρύζι. “Ζυμώνουμε” τον κιμά και τον απλώνουμε ισόπαχα πάνω στο λάχανο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λάχανου, περιχύνουμε με καυτό νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου του ύψους του ταψιού και με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 1 1/2 ώρα). Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο λεμονάκι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment