Σταμναγκάθι τσιγαριστό με αυγά (Κρήτη)

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Εύφρανας ημάς Κύριε”, του π. Παρθένιου Βεζυρέα.

Share
Υλικά:

500γρ. σταμναγκάθι
4 αυγά βιολογικά χωριάτικα
Τριμμένη κρητική γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα με άφθονο νερό αλατισμένο βράζουμε το σταμναγκάθι μέχρι να κρατάει λίγο. Το βγάζουμε με την πιρούνα και το τοποθετούμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει (από το ζωμό που κρατήσαμε καλό είναι να πιούμε σε μια μεγάλη κούπα στύβοντας λίγο λεμόνι, είναι ευεργετικό). Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο προσεκτικά μην καεί γιατί μυρίζει άσχημα και αλλοιώνεται η γεύση του. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα πλατειάζουμε να πιάσουν όλο το τηγάνι. Τα ανακατεύουμε δυο τρεις φορές με δυο πιρούνια (όπως γίνεται με τα μακαρόνια με το βούτυρο) και από επάνω σπάμε τα αυγά και τα σκεπάζουμε μέχρι να γίνουν. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Εύφρανας ημάς Κύριε”, του π. Παρθένιου Βεζυρέα.

This post was last modified on 27 Μαΐου 2019 07:57

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ