Ματιά

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Μια πολύ σπέσιαλ μακαρονάδα που έχει και πρωτεΐνη και λιαστή ντομάτα με σπανάκι σε ένα καταπληκτικό συνδυασμό που θα σας συνεπάρει με τη νοστιμιά του.

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Υλικά:

1 πακέτο φαρφάλες ή άλλη πάστα
250γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο ψιλοκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα σοταρισμένων μανιταριών
150γρ. μπέιμπι σπανάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Σκληρό τριμμένο τυρί
3/4 κούπας γάλα
Ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας να γίνουν αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κοτόπουλο ή μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυό βράσεις. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά και πασπαλίζοντας με το τυρί. Ρίχνουμε και το σπανάκι και σερβίρουμε σε πιάτα. Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα