Ματιά

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Μια πολύ σπέσιαλ μακαρονάδα που έχει και πρωτεΐνη και λιαστή ντομάτα με σπανάκι σε ένα καταπληκτικό συνδυασμό που θα σας συνεπάρει με τη νοστιμιά του.

Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Υλικά:

1 πακέτο φαρφάλες ή άλλη πάστα
250γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο ψιλοκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα σοταρισμένων μανιταριών
150γρ. μπέιμπι σπανάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Σκληρό τριμμένο τυρί
3/4 κούπας γάλα
Ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας να γίνουν αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κοτόπουλο ή μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυό βράσεις. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά και πασπαλίζοντας με το τυρί. Ρίχνουμε και το σπανάκι και σερβίρουμε σε πιάτα. Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα