Μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μυρωδικά

Last modified date

Μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μυρωδικά

Μακαρόνια με λευκή σάλτσα και μυρωδικά

Μια πολύ εύκολη έκδοση της συνταγής για “mac cheese” θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα που θα κερδίσει όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών και του τυριού. Δηλαδή τους πάντες!!! Δοκιμάστε την!

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά πένες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
2 κούπες γάλα light ζεστό
250γρ. τυρί σκληρό, αλμυρό, που λιώνει, τριμμένο
1/3 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά ιταλικά μυρωδικά
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής τους ώστε να είναι αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε άλλη μικρότερη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα ιταλικών μυρωδικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του ωμού αλευριού και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα (εάν μας σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής-ραβδομπλέντερ). Προσθέτουμε και τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!