Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Last modified date

Beef, Meat

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια και τριμμένο τυράκι! Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά -μικρών και μεγάλων- της ελληνικής κουζίνας.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
4 καρότα
1/2 κιλό ντομάτες ή κονσέρβα ντομάτα
2 πιπεριές
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
2 πακέτα μακαρόνια Νο6
1 ξύλο κανέλας
Μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βάζουμε να βράσει το κρέας κομμένο σε μερίδες. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου. Κατόπιν σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το βρασμένο κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα ψιλοκομμένα καθώς επίσης και τις ντομάτες περασμένες από τριφτή. Τέλος προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου έτσι ώστε να μαλακώσει το κρέας μας. Όταν μαγειρευτεί το κοκκινιστό μας βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα το κρέας και το κρατάμε ζεστό. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε, στο ζουμί που έχει μείνει, τρεις κούπες νερό και το βράζουμε. Όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και κομμάτια κρέατος και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment