Γεμιστές τσιπούρες με πληγούρι, της Ελένης

Γεμιστές τσιπούρες με πληγούρι, της Ελένης

Υλικά (για 2 άτομα):

2 μεγάλες τσιπούρες
1 κούπα πληγούρι ολικής αλέσεως (ψιλοαλεσμένο)
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κούπα λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
2) Σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε το σκόρδο ελαφρά μαζί με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το πληγούρι ανακατεύοντας καλά. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και ρίχνουμε το λεμόνι στο τέλος (αλάτι και πιπέρι). Δεν θέλουμε να έχει υγρά το μίγμα μας και αφήνουμε να τραβήξει όσα έχει.
3) Πρώτα στρώνουμε αλουμινόχαρτο, από πάνω μια λαδόκολλα και τοποθετούμε σε επιφάνεια μια μια τις τσιπούρες ξεχωριστά. Γεμίζουμε προσεκτικά με αρκετή δόση γέμισης και τελειώνουμε με φρέσκο μαϊντανό. Κλείνουμε πολύ καλά και τρυπάμε σε ένα σημείο να φεύγει ο ατμός.
4) Σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
5) Ανοίγουμε με πολύ προσοχή και τελειώνουμε για 5 λεπτά στο γκριλλ.
6) Σερβίρουμε όπως είναι και αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι στο οποίο έχουμε προσθέσει κρασί και 2-3 σταγόνες ταμπάσκο.
Απολαύστε το και με λαβράκι! Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!! Καλή σας όρεξη!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα