Ματιά

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα, της Βιβής

Υλικά: 20 τεμ. σαρδέλες 20 τεμ. αμπελόφυλλα Ρίγανη, αλάτι Χυμός από δυο λεμόνια Ελαιόλαδο ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες Εκτέλεση: Νέα Βίντεο Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και κεφάλια. Τις […]

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα, της Βιβής

Υλικά:

20 τεμ. σαρδέλες
20 τεμ. αμπελόφυλλα
Ρίγανη, αλάτι
Χυμός από δυο λεμόνια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και κεφάλια. Τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε για 2-3 ώρες με τη ρίγανη, το αλάτι, το λεμόνι και το λάδι. Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα με ένα αμπελόφυλλο. Τις βάζουμε στο ταψάκι ξανά, ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Στη μισή ώρα περίπου ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καλαϊτζάκη Βιβή και την ευχαριστούμε πολύ!

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα