Αρνάκι της Ματιάς (Μπογάνα)

Αρνάκι της Ματιάς (Μπογάνα)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς αρνάκι στο φούρνο. Η συνταγή που σας προτείνουμε κάνει όσους την δοκιμάζουν να παραμιλούν από την νοστιμιά, ειδικά αν έχει ψηθεί σε φούρνο με ξύλα

Υλικά:

Ένα μπούτι αρνίσιο
1 1/2 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ολόκληρες
3 – 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλοίδα τους
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές ντομάτα πελτέ
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση:

Λεμονίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τις πατάτες. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα ταψί (βαθύ κατά προτίμηση), προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο και περιχύνουμε με τον πελτέ ελαφρά αραιωμένο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα την οποία δένουμε πάνω του με σπάγκο. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το φαγητό μας σε γάστρα σκεπασμένη με το καπάκι της. Ψήνουμε για δύο ώρες στους 180 βαθμούς.
Αν έχετε φούρνο με ξύλα, ψήστε το φαγητό σας εκεί και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment