Κοκορετσάκια φούρνου

Κοκορετσάκια στο φούρνο, πεντανόστιμα και χωρίς τη μανούρα των σουβλιστών!

Share
Υλικά:

1 μεγάλη συκωταριά
2 μπόλιες (σκέπες)
1 1/2 κιλό έντερα
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα έντερα (δείτε εδώ: πως καθαρίζουμε τα έντερα). Αφαιρούμε από τη συκωταριά τα λίπη και τα γλυκάδια, τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε σε ένα μπωλ. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και μέσα του ζεματάμε για 3-4 λεπτά τα πνευμόνια. Κόβουμε όλα τα εντόσθια σε λεπτές φέτες με μαχαίρι και στη συνέχεια σε μακρόστενες λωρίδες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψαλίδι κουζίνας). Τα ραντίζουμε με λεμόνι, λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πλένουμε καλά τις μπόλιες (για να φύγουν τυχόν τρίχες) και τις ζεματάμε σε βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε ανοιχτές πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Πάνω τους στρώνουμε τις λωρίδες των εντοσθίων και βάζουμε σε τακτά διαστήματα γλυκάδια. Διπλώνουμε την κάθε μπόλια σε ρολό. Με το έντερο τυλίγουμε κάθε ρολό σε μεγάλους κύκλους κατά μήκος (σαν τον αριθμό 8) μέχρι να σταθεροποιηθεί κάπως το κοκορετσάκι μας. Στη συνέχεια συνεχίζουμε να τυλίγουμε κυκλικά, κατά πλάτος όμως. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχουν μέρη χωρίς να είναι καλυμμένα με αντεράκια. Αλείφουμε με λεμόνι και λάδι και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου βάζοντας από κάτω κάποιο ταψί. Όταν ψηθούν για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη. Τέλος, ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να πάρουν ξεσκεπάζουμε και τελειώνουμε το ψήσιμό τους. Απολαμβάνουμε κοκορετσάκια στον φούρνο που μπορούμε μάλιστα να τα έχουμε ψήσει και από προηγούμενη ημέρα.

Tip: Αν τα έχουμε ψήσει από την προηγούμενη ημέρα, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η εξής: Κρατάμε το ζουμί που έχει χυθεί στο ταψί από το κοκορέτσι. Όταν κρυώσει αφαιρούμε το λίπος του. Βάζουμε τα κοκορετσάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη καθώς επίσης και τον ζωμό τους σε ξεχωριστό μέρος. Όταν είναι να τα σερβίρουμε στο τραπέζι μας τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ζεσταίνουμε με τον ζωμό τους.

Tip: Για να είναι τα κοκορετσάκια μας ίσια αν θέλουμε μπορούμε να τους περάσουμε μια μεταλλική σούβλα.

This post was last modified on 13 Μαΐου 2019 13:02

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ