2 κιλά πανσέτα χοιρινή μονοκόμματη
300ml κρασί κόκκινο
200ml ξύδι
2 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές ζάχαρη
Μπόλικη πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την προηγούμενη ημέρα την προετοιμασία της χοιρινής πανσέτας. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κρασί, το ξύδι, τη σόγια σως, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τάπερ που να χωράει την πανσέτα μας βάζουμε το κρέας και το περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που φτιάξαμε. Γυρνάμε την πανσέτα να μουσκέψει καλά από όλες τις πλευρές και την αφήνουμε για εικοσιτέσσερις ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο γυρίζοντάς την που και που ώστε να μαρινάρεται από όλες τις πλευρές της. Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί και να μαγειρευτεί καλά το κρέας.
Βαζουμε και την μαριναδα στο ψησιμο?
Λαδι δε βαζουμε στο ψησιμο? Νερο θελει?
Καλησπέρα σας. Τη μαρινάδα όχι δεν την βάζουμε στο ψήσιμο. Επίσης η πανσέτα έχει συνήθως αρκετό λίπος έτσι ώστε να μην χρειάζεται λάδι. Όσο για το νερό, δεν χρειάζεται. Αρκεί το ταψί σας να έχει το ανάλογο μέγεθος για την πανσέτα σας.