Χοιρινό μπούτι στη γάστρα, της Αναστασίας

Last modified date

Χοιρινό

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα, της Αναστασίας

Ότι και να μαγειρέψει κανείς στην γάστρα είναι πολύ νόστιμο. Όταν δε η συνταγή είναι καλή το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Δοκιμάστε την συνταγή που μας έστειλε η Αναστασία Μακρή για χοιρινό μπούτι στην γάστρα, και θα ξεχάσετε και το όνομα σας.

Υλικά:

1 μπούτι χοιρινό
4 πιπεριές πράσινες
4 καρότα μεγάλα
2 κρεμμύδια
4 ντομάτες
1/2 κιλό γκούντα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε την γάστρα και βάζουμε μέσα τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Βάζουμε το μπούτι από πάνω, αλατάκι, πιπεράκι και λάδι. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε το χοιρινό με τις ροδέλες από τις ντομάτες. Κόβουμε το γκούντα καρέ και το βάζουμε γύρω από το χοιρινό. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες.
Καλή σας όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αναστασία Μακρή και την ευχαριστούμε πολύ