Ματιά

Αρνάκι φρικασέ

Το αρνάκι φρικασέ είναι ένα από τα πλέον κλασικά φαγητά με κρέας της ελληνικής κουζίνας. Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε και θα φτιάξετε ένα αρνάκι σκέτο λουκού

Αρνάκι φρικασέ

Υλικά:

1 1/2 – 2 κιλά αρνάκι σε μερίδες (μπούτι ή χεράκι)
4 μαρούλια μεγάλα
3/4 κιλού κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
1 λεμόνι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα το κρέας γυρίζοντας ώστε να τσιγαριστεί κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει καλά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε αν χρειάζεται και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όταν γίνει το φαγητό μας, το απομακρύνουμε από το ζεστό μάτι της κουζίνας και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπωλ διαλύουμε στο χυμό του λεμονιού το κορν φλάουρ, χτυπάμε καλά και το αυγό και προσθέτουμε χτυπώντας το αυγολέμονο κουταλιά – κουταλιά το ζουμί του φαγητού μας. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να πάει παντού, ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ίσα να αρχίσει να κοχλάζει και το αρνάκι φρικασέ είναι έτοιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα