Κολοκυθάκια πουρέ

Κολοκυθάκια πουρέ

Κολοκυθάκια πουρέ

Ένας πουρές διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Πουρές από κολοκυθάκια, με νότες σκόρδου και ελαιολάδου, ελαφρύς, υγιεινός και το κυριότερο; πάει με όλα!

Κολοκυθάκια πουρέ

Υλικά:

12 κολοκυθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο ακόμη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε (αν θέλουμε να γίνει προς το κίτρινο ο πουρές μας αφαιρούμε το περισσότερο πράσινο μέρος τους), πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σιγοβράζουμε σε λίγο νερό, μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις πολτοποιούμε και τις σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για ελάχιστο χρόνο. Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα πολτοποιούμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό τον πουρέ κολοκυθιού ρίχνοντας λίιιιιιγο ελαιόλαδο ακόμη πάνω του και τον απολαμβάνουμε σαν ελαφρύ συνοδευτικό σε κρέας, πουλερικά, ψάρια ή ακόμη και ρύζι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment