Μπιζέλια ανοιξιάτικα, της Παρασκευής

Last modified date

Μπιζέλια ανοιξιάτικα, της Παρασκευής

Μπιζέλια ανοιξιάτικα, της Παρασκευής

Απολαύστε μπιζέλια με φρέσκα μυρωδάτα υλικά. Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο με την συνταγή που μας έστειλε η μαμά Παρασκευή.

Υλικά:

1 κιλό καθαρισμένα μπιζέλια
1 μάτσο άνηθο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 φύλλα μαρουλιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μας και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού, τις ντομάτες μέτρια κομμένες, αλάτι, πιπέρι και τον αρακά. Ρίχνουμε νεράκι στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν, και βράζουμε.
Η ίδια συνταγή τους χειμερινούς μήνες γίνεται με κατεψυγμένο αρακά. Ας το απολαύσουμε αυτό το υγιεινό πιάτο μας τώρα με φρέσκα μυρωδάτα υλικά. Για να έχουμε καθαρισμένο ένα κιλό αρακά θα πρέπει να πάρουμε περίπου 3 κιλά φρέσκο (εξαρτάται πάντα από το πόσο γεμάτος είναι). Σερβίρεται ζεστός με ωραία ελληνική φέτα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment