Πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών

Ένα απίστευτα νόστιμο και απολαυστικό φαγητό, μια πανδαισία μελιτζάνας και ζυμαρικών μας προτείνεται από αυτή τη συνταγή. Φτιάξτε την και θα το διαπιστώσετε κι εσείς!

Share
Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά πένες
1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο τριμμένο
3 μελιτζάνες άσπρες
1 σουτζούκι
2 ντομάτες μεγάλες
2 πιπεριές κέρατο
1 πασάτα ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και το σουτζούκι και τις πιπεριές σε φετούλες πολύ λεπτές ή τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε να γίνουν ριγέ και τις κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες της μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κόβουμε σε κυβάκια. Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο και τα σουρώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, το σουτζούκι, τις πιπεριές, την πασάτα ντομάτας, την ζάχαρη, κι άλλο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να γίνουν μια σάλτσα. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα του λίγο λίγο το φαγητό μας πασπαλίζοντας σε κάθε στρώση τυρί ρεγκάτο φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι τυρί. Περιχύνουμε το φαγητό μας με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσει. Καλή όρεξη!

This post was last modified on 28 Αυγούστου 2019 12:24

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ