Ματιά

Πατάτες γιαχνί στο φούρνο

Μια εύκολη και οικονομική λύση για ένα καθημερινό φαγητό αποτελεί αυτή η συνταγή. Πατάτες γιαχνί στο φούρνο λοιπόν, και… ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Πατάτες γιαχνί στο φούρνο

Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες περίπου
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά σχετικά κομμάτια, το κρεμμύδι καρέ, τις ντομάτες στον τρίφτη, το σκόρδο σε φετούλες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, την ρίγανη, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει. Σε μια φριτέζα ή σε τηγάνι μισο-τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πατάτες και τις βγάζουμε σε πυρέξ. Απλώνουμε πάνω τους την σάλτσα και τον μαϊντανό και τις ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε στους 175 στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνουν εντελώς οι πατάτες μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα