Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί

Φτηνό, νόστιμο και εύκολο φαγητό για όλες εκείνες τις μέρες που θέλουμε να την περάσουμε οικονομικά -όλο και πληθαίνουν αυτές τον τελευταίο καιρό- ή βαριόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι δύσκολο!

Υλικά:

3 κιλά πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβεις τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζεις μέσα σε αρκετό ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές τους ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Μετά τις βγάζεις, κόβεις σε τετράγωνα το κρεμμύδι, κόβεις τις σκελίδες του σκόρδου και τα τσιγαρίζεις όλα μαζί να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το σκόρδο και τα κρεμμύδια, ξαναβάζεις τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω τους το ντοματάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τ’ αφήνεις σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες.

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment