2 κιλά πατάτες
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι (ή μισό κουταλάκι αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
1 κουταλάκι ρίγανη
6-8 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου τριών επί τριών εκατοστών. Τις τοποθετούμε σε λεκάνη ή ταψί που να τις χωράει άνετα ώστε να μπορούμε να τις ανακατέψουμε αποτελεσματικά. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα, την ρίγανη, το τσίλι και ανακατεύουμε ξανά πάρα πολύ καλά. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί, τις φουρνίζουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών μόνο πάνω θέρμανση και τις αφήνουμε να ψηθούν για είκοσι λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν καλό χρώμα. Τις ανακατεύουμε καλά και της ξαναβάζουμε να ψηθούν πάνω κάτω θέρμανση. Οι πατάτες φούρνου μας έχουν γίνει όταν έχουν γύρω γύρω χρυσό χρώμα. Τις σερβίρουμε με κρέας ή και σκέτες και απολαμβάνουμε πεντανόστιμες πατάτες φούρνου.