Τουρλού

Τουρλού

Υλικά:

4 πατάτες
3 μελιτζάνες τσακώνικες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
4 κολοκυθάκια
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα
2 κονκασέ ντοματάκια ή 1 κιλό ντομάτες ώριμες
3 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά. Τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι και 3-4 κάθετες λεπτές λωρίδες απ’ την φλούδα τους. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Βγάζουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια από τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση (κατά πλάτος). Στίβουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε από λίγο νερό, ξαναστίβουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τέλος κόβουμε σε μέτρια κομμάτια όλα τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντάς τα για να σοταριστούν κι αυτά. Μετά ρίχνουμε μέσα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τον μαϊντανό. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε το τουρλού μας σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

2 Σχόλια

  1. Μετά το τσιγάρισμα κοιτάμε αν έχει αρκετά υγρά το φαγητό μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό γιατί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος θα βγάλει κι άλλα. Επίσης η μέτρια φωτιά και η σκεπασμένη κατσαρόλα βοηθούν ώστε να μην χάσει τα υγρά του το φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment