Ματιά

Μαγεριό, της Ελένης

Μια πεντανόστιμη Ικαριώτικη συνταγή που μας έστειλε η Ελένη Φωτεινού, από τον Αρμενιστή Ικαρίας, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Μαγεριό, της Ελένης

Υλικά:

1 κιλό φασολάκια φρέσκα
4 κρεμμύδια ξερά
3 πατάτες
4 καλαμπόκια
Σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
2 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
1 μελιτζάνα (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζομε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι για να καβουρδιστεί λίγο. Μετά προσθέτομε τη σάλτσα ντομάτας, τα φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα, τις πατάτες και τα καλαμπόκια. Προσθέτομε το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα