Πατάτες λαδορίγανη στην κατσαρόλα .: Vegan .: Ματιά
 

Πατάτες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Ναι, οι αγαπημένες μας πατάτες λαδορίγανη μπορούν να ετοιμαστούν και σε κατσαρόλα. Για δείτε πως…

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες λαδορίγανη στην κατσαρόλα
Υλικά:

8 μεγαλούτσικες πατάτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες σε μεγάλα κομμάτια (μια μέτρια πατάτα σε 8 κομμάτια). Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο καλά. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να λαδωθούν από όλες τις πλευρές τους. Ρίχνουμε 1 1/2 με 2 ποτήρια νερό, το αλάτι και τη ρίγανη. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν οι πατάτες «κρατάνε» λίγο αν έχει πολλά υγρά η κατσαρόλα μας, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι οι πατάτες να μείνουν με το λάδι τους. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα