Ρύζι από κουνουπίδι

Last modified date

Ρύζι από κουνουπίδι

Ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι μπορούμε να το γευτούμε με σάλτσα, με σαλάτα ή με κρέας, καθώς επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα γεύματά μας που θα συνοδεύαμε με ρύζι. Είναι επίσης ιδανικό για δίαιτα αλλά και πολύ υγιεινό. Δοκιμάστε το!

Υλικά:

1 μικρό κουνουπίδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Το κουνουπίδι μας πρέπει να είναι εντελώς στεγνό. Το τρίβουμε στο μεγάλο οβάλ του τρίφτη ή το κόβουμε λίγο λίγο στο μούλτι. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε μέσα πολτοποιημένο το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι από κουνουπίδι να γίνει τρυφερό και χρυσαφένιο (περίπου δέκα λεπτά).