Ματιά

Σουφικό, της Ελένης

Μια πεντανόστιμη Ικαριώτικη συνταγή που μας έστειλε η Ελένη Φωτεινού, από τον Αρμενιστή Ικαρίας, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Σουφικό, της Ελένης

Υλικά:

2 – 3 κρεμμύδια μέτρια
2 – 3 πατάτες
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κόκκινες
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Σκόρδο
Λίγη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Μαϊντανό
Βασιλικό
(προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά ή κόκκινο πιπέρι)

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι κόβουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες σε λεπτά κομματάκια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια επίσης σε λεπτά κομμάτια την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη σάλτσα, τον μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μην πιάσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα