Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας

Ένα πιάτο με κοτόπουλο, μανιτάρια, παρμεζάνα και σπανάκι που ειλικρινά θα σας μείνει αλησμόνητο! Τρώγεται μετά μανίας μόνο του ή με συνοδεία ζυμαρικών ή ρυζιού. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο χτυπημένο να λεπτύνει
1/2 κιλό μανιτάρια καφέ (brown)
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Υλικά για την σάλτσα παρμεζάνας:
1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου ζεστό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές αλεύρι
Λίγο σκόρδο τριμμένο ξερό
Αλάτι, πιπέρι

Ρόδος
Ρόδος, ΔωδεκάνησαΡόδος, Δωδεκάνησα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μέσα του μαγειρεύουμε τα στήθη του κοτόπουλου (αλατοπιπερώνοντας) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές του μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζουμε σε σκεύος καπακωμένο να διατηρηθεί ζεστό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν, και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι να χυλώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το ξερό σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τέλος την παρμεζάνα. Μόλις η κρέμα ετοιμαστεί προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαραθεί ρίχνουμε και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.
Το κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας είναι έτοιμο να σερβιριστεί μόνο του ή να συνοδεύσει ρύζι ή ζυμαρικά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα