1 κοτόπουλο
1 κιλό πράσινες, κόκκινες, κίτρινες πιπεριές
10 φέτες μπέικον
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ή μία κονσέρβα
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι
Παίρνουμε 1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 2-3 στήθη ότι προτιμάμε και το κόβουμε σε μικρές μερίδες. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, λίγο κρεμμύδι (τα λαχανικά είναι πολτοποιημένα στο μπλέντερ) και μισό ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες.
Κατόπιν σε ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις κομματιασμένες πιπεριές μαζί με κομμάτια μπέικον. Τα βγάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε όση μαρινάδα περίσσεψε, 1 1/2 ποτήρι νερού νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές με το μπέικον και τα μανιτάρια. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά και σβήνουμε το φαγητό.
Κανονικά δεν πρέπει να έχει ζουμάκι. Αν όμως έχει, προς το τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι σχεδόν να σωθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακινούμε να πάει παντού…
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Παπαθεοχάρη, και την ευχαριστούμε πολύ.
Εγω εχω 2 μπουτια κοτοπουλου γινεται. Να το φτιαξω κι αν γινεται ποση Ώρα πρεπει να μείνει στη μαριναδα
Ματιά: Βεβαίως και γίνεται. Στη μαρινάδα θα πρέπει να μείνει (όπως αναφέρει και η συνταγή) για 2-3 ώρες. Ευχαριστούμε.
Με φτερούγες γίνεται να φτιαξω αυτο το φαγητο εφοσον δεν εχω. Ολόκληρο κοτόπουλο η φιλετο.
Ματιά: Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φτερούγες κοτόπουλου. Η γεύση θα είναι ακριβώς η ίδια.
Γινεται με τη κρέμα γάλακτος να προσθεσω τυρια που λιωνουν για να σφιξει η σαλτσα. Οπωσ γραβιέρα η κεφαλοτυρι
Καλησπέρα σας. Βεβαίως και γίνεται να προσθέσετε κίτρινα σκληρά τυριά σαν αυτά που αναφέρετε παραπάνω. Και η παρμεζάνα επίσης δένει εξαιρετικά. Σας ευχαριστούμε.