Ματιά

Κοτόπουλο της Άννας

Ετοιμάζετε σπέσιαλ βραδιά για εσάς και το έτερον σας ήμισυ; Μαγειρέψτε φιλετάκια κοτόπουλου με την συνταγή που μας έστειλε η Αννίτα – Ελένη Μονκς και αφήστε τα υπόλοιπα στην ακαταμάχητη και κολασμένη γοητεία σας.

Κοτόπουλο της Άννας

Υλικά για 2 μερίδες:

2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
1 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. σκόρδο σκόνη
1/2 ποτήρι μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι μανιταράκια ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. διάφορα μπαχαρικά
1/2 κουτ. ρίγανη
Σως ντομάτας
Φρέσκια κρέμα
Κονιάκ
Κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και τα φιλέτα κοτόπουλου να ελαφροψηθούν. Όταν ψηθούν και στις δυο πλευρές, κόβουμε τα φιλέτα στη μέση έτσι για να ψηθούν και από μέσα. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιταράκια και ανακατεύουμε για να πάρει το κοτόπουλο την μυρωδιά τους. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ανάβουμε με κονιάκ και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί!
Το σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα με ρύζι και βραστά λαχανικά ή πατάτα πουρέ ή τζάκετ ή πατάτες τηγανητές.
Κατάλληλο για ρομαντικό ραντεβού!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αννίτα – Ελένη Μονκς, και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου