Ματιά

Αρνάκι γεμιστό με συκωταριά

Υλικά: 1 μικρό αρνάκι 1 συκωταριά 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα 1 φακελάκι κουκουνάρι 1/2 κούπα ρύζι 1 φούχτα μαύρες σταφίδες 1 φούχτα ξανθές σταφίδες Λίγο λευκό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Φοιτητικό Σπίτι, πώς να […]

Αρνάκι γεμιστό με συκωταριά

Υλικά:

1 μικρό αρνάκι
1 συκωταριά
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/2 κούπα ρύζι
1 φούχτα μαύρες σταφίδες
1 φούχτα ξανθές σταφίδες
Λίγο λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και εκεί μέσα ζεματάμε τη συκωταριά. Κατόπιν την κόβουμε σε μικρά-μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κι εκεί μέσα τσιγαρίζουμε τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ρύζι, τις ξανθές και μαύρες σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για πέντε λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την κατσαρόλα καπακωμένη πάνω στο μάτι και περιμένουμε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει το ζουμί. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Πλένουμε καλά το αρνί, αφαιρούμε τις τρίχες που μπορεί να έχει, αλατοπιπερώνουμε το αρνί μέσα-έξω, και το γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει. Ράβουμε την κοιλιά του αρνιού, βάζουμε λάδι σε ένα ταψί, αλείφουμε και το αρνί μας με λάδι και το ψήνουμε και απ’ τις δύο πλευρές στους 180 βαθμούς για δυο-τρεις ώρες περίπου.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;