Ματιά

Γιαουρτλού κεμπάπ, του Χρήστου

Χρόνια τώρα όταν έρχονται οι συγγενείς μας για διακοπές στην Σάμο, φτιάχνω το περίφημο Γιαουρτλού Κεμπάπ. Φέτος είπα να ρίψω μια ματιά και στο διαδίκτυο. Σκέτη απογοήτευση. Έτσι αποφάσισα να γράψω και την δική μου συνταγή.

Γιαουρτλού κεμπάπ, του Χρήστου

Υλικά (για 6-8 άτομα):

1 κιλό κιμά (1/2 μοσχάρι και 1/2 αρνί, περασμένα μαζί από την μηχανή)
2-3 κρεμμύδια
2 αυγά
Μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη για τα μπιφτέκια
Γιαούρτι σακούλας όσο θέλουμε
Πίτες για σουβλάκια
Υλικά για την σάλτσα:
Λάδι
Πελτέ
Ντοματάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Αφού τρίψουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό στο μούλτι, τα ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και όση φρυγανιά σηκώσει. Τα ζυμώνουμε να γίνει μια σφικτή ζύμη. Την αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο, και πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια σαν σουτζουκάκια. Τα περνάμε στο καλαμάκι (κάπως πλατιά), τα πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι καλά προσθέτοντας λίγο νερό και λίγο αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα καίμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο και τα ντοματάκια, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Ψήνουμε για λίγο τις πίτες στην φωτιά και τις κόβουμε στα τέσσερα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε 2 πίτες, από πάνω 2-3 μπιφτέκια, μπόλικο γιαούρτι και 1-2 κουταλιές σάλτσα. Στο πλάι 2 πιπεριές και 2-3 κομμάτια ντομάτα ψημένα όλα στα κάρβουνα, 2-3 ροδέλες κρεμμύδι και καλή σας όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Χρήστος Ψαρρός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;