Μαγειρίτσα (χωρίς αυγολέμονο), της μαμάς Αιμιλίας

Μια μαγειρίτσα λίγο αλλιώτικη, χωρίς αυγολέμονο και χωρίς πολλά χορταρικά αλλά με όλη τη γεύση και τη νοστιμιά.

Γράφει: Matia Gr
Μαγειρίτσα (χωρίς αυγολέμονο), της μαμάς Αιμιλίας

Μαγειρίτσα (χωρίς αυγολέμονο)

Υλικά:

Επίκαιρα

1 συκωταριά αρνίσια
Λίγα αντεράκια
5 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μάτσο δυόσμο
1 μάτσο άνηθο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας. Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κομματάκια της συκωταριάς και τα αντεράκια (καθαρισμένα, για την τεχνική καθαρίσματος της αντεριάς κάντε κλικ εδώ) και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Τσιγαρίζουμε εν συνεχεία με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν. Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα προσθέτοντας λεμόνι.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα