Ματιά

Μελιτζάνες σπέσιαλ αλά Ματιά

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα του καλοκαιριού. Δοκιμάστε το και πιθανότατα θα γίνει και από τα δικά σας αγαπημένα πιάτα.

Μελιτζάνες σπέσιαλ αλά Ματιά

Υλικά:

6 μελιτζάνες φλάσκες
3/4 του κιλού μοσχάρι
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα κονκασέ (ντομάτα ψιλοκομμένη)
1/2 κιλό κίτρινο τυρί τριμμένο (π.χ. ρεγκάτο ή ένταμ)
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Προαιρετικά:
Ξύλο κανέλας
Μπαχάρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά, τους αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Όσο περιμένουμε να ψηθούν οι μελιτζάνες μας, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές μπουκίτσες. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα σ’ αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν αυτό ροδίσει προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε για να σοταριστεί από όλες του τις πλευρές. Προσθέτουμε το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε βάζουμε και μισό ξυλαράκι κανέλας ή λίγο μπαχάρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην μας κολλήσει) για μισή με τρία τέταρτα της ώρας. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες μας, τις ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε προσεκτικά στη μέση κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζουμε καλά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Από πάνω τους βάζουμε το κρέας και σκεπάζουμε καλά με το τριμμένο κίτρινο τυρί. Τις ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 175 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλοκαίρι

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;