Ματιά

Χοιρινό κότσι, του Γιάννη

Υλικά: 2 χοιρινά κότσια Δενδρολίβανο 4 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια Αλατοπίπερο 1 μαύρη μπίρα για μαρινάρισμα Πατάτες για γαρνιτούρα Φρέσκο βούτυρο ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες Εκτέλεση: – Πλένουμε τα […]

Χοιρινό κότσι, του Γιάννη

Υλικά:

2 χοιρινά κότσια
Δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
Αλατοπίπερο
1 μαύρη μπίρα για μαρινάρισμα
Πατάτες για γαρνιτούρα
Φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

– Πλένουμε τα κότσια.
– Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και το γεμίζουμε με τη μπίρα μέχρι να σκεπαστούν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το δενδρολίβανο.
– Τα αφήνουμε για μια μέρα (το ελάχιστο 12 ώρες).
– Την επομένη τα βγάζουμε από την μπίρα.
– Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με 2 νεροπότηρα από την μαρινάδα (μαζί με τα κρεμμύδια, σκόρδα δενδρολίβανο κλπ).
– Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (στους 180 βαθμούς Κελσίου) για 3 ώρες περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί (να ξεκολλά από το κόκαλο) και να καραμελώσει η σάλτσα του.
– Κατά διαστήματα το περιλούζουμε με τη σάλτσα του.
– Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερές. Τις βγάζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε φρέσκο βούτυρο και τις ανακατεύουμε. Φυλάμε τις πατάτες σε ένα μπολ διατηρώντας τις ζεστές.
– Σερβίρουμε τα κότσια ζεστά σε πιατέλες γαρνίροντάς τα με τις βραστές πατάτες.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Γιάννης Λεοντίου, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα