Ματιά

Χριστουγεννιάτικη πανσέτα, της Βιβής

Μια εξαιρετική συνταγή από την φίλη μας την Βιβή, που θα καταπλήξει όλους σας τους καλεσμένους!

Χριστουγεννιάτικη πανσέτα, της Βιβής

Υλικά:

2 1/2 κιλά χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο ανοιγμένη σε μια μεγάλη λεπτή φέτα (μόνο ο χασάπης σας μπορεί να βοηθήσει εδώ)
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπέικον
300 γρ. τυρί φέτα σκληρή και όχι πολύ αλμυρή
1 ματσάκι μαϊντανό
Λιαστή ντομάτα ή κόκκινη πιπεριά Φλώρινης κονσέρβα ανάλογα τι σας αρέσει
Θυμάρι, ματσουράνα σε κλαδάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τι λέτε για χοιρινή πανσέτα, γεμιστή, εύκολη, γιορτινή;
Αλατοπιπερώνετε τη πανσέτα και αραδιάζετε σε στρώσεις τα υλικά της γέμισης. Αρχίστε με το μπέικον, τη φέτα, το μαϊντανό και τη τομάτα ή τη πιπεριά. Τυλίξτε σε ρολό και δέστε το με σπάγκο. Βουτυρώστε και τυλίξτε το ρολό σε λαδόκολλα και σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο (200 βαθμούς) για 2,5 ώρες (εμπειρικά: όσα κιλά είναι η πανσέτα, τόση ώρα θέλει για να ψηθεί). Όταν κρυώσει το ρολό κόψτε σε φέτες και απολαύστε και γεύση και χρώμα.
Συνοδέψτε με μια γαρνιτούρα – σάλτσα με χοντροκομμένα φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο και σβησμένα με ένα ποτήρι κονιάκ και η σάλτσα δεμένη με αλευρολέμονο ή με κρέμα γάλακτος. Στολίστε τη πιατέλα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλά Χριστούγεννα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Μάθετε για την ταβέρνα της Βιβής «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;