Category: Φαγητά

Χασάπικο, της Χριστίνας

Χασάπικο, της Χριστίνας

Η Χριστίνα Ν. μας έστειλε μια συνταγή για Χασάπικο. Το Χασάπικο είναι ένας τρόπος μαγειρέματος κρέατος που έκαναν οι χασάπηδες (από εκεί πήρε και το όνομα του), χρησιμοποιώντας τα μικρά κομμάτια κρέατος που περίσσευαν από αυτά που πουλούσαν στο μαγαζί τους.

Χειροποίητο φύλλο κρούστας

Χειροποίητο φύλλο κρούστας

Βασική συνταγή για σπιτικό και χειροποίητο φύλλο κρούστας λεπτό και αραχνοΰφαντο. Ανοίγει εύκολα, γίνεται καταπληκτικό σε σιροπιαστά γλυκά (μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκα, κτλ) χωρίς να αποκλείεται η χρήση του και σε αλμυρές πίτες. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Χοιρινά μεζεδάκια, της Ιωάννας

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες; Καλέστε τους ένα βραδάκι για κρασάκι και μεζεδάκι. Φτιάξτε χοιρινά μεζεδάκια με την συνταγή που μας έστειλε η Ιωάννα Φραγκολιά και θα κλέψετε την παράσταση

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μπύρα

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μπύρα

Γίνονται όνειρο. Δοκιμάστε την συνταγή και θα μας θυμηθείτε. Α, η μπύρα είναι για τις μπριζόλες όχι για εσάς, αν και δεν είναι κακό να ρίξετε μερικές μπυρίτσες στο ψυγείο για να συνοδεύσετε το ποίημα που ψήνεται στο φούρνο

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα, της Αναστασίας

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα, της Αναστασίας

Ότι και να μαγειρέψει κανείς στην γάστρα είναι πολύ νόστιμο. Όταν δε η συνταγή είναι καλή το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Δοκιμάστε την συνταγή που μας έστειλε η Αναστασία Μακρή για χοιρινό μπούτι στην γάστρα, και θα ξεχάσετε και το όνομα σας.

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

Βάλτε στην κατσαρόλα γουρουνάκι, όχι από αυτά του παραμυθιού, μαζί με πράσο και σέλινο. Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής και δεν θα ξέρετε τι τρώτε.