Ψητά λαχανικά στην γάστρα, της Ελένης .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Ψητά λαχανικά στην γάστρα, της Ελένης

Υλικά: 2 μελιτζάνες μεγάλες 4 κολοκυθάκια μεγάλα 6 πιπεριές διαφορά χρώματα 4 πατάτες μέτριες Ντοματούλες πομοντόρο αρκετές 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη 1-3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμός λαχανικών Ξύδι βαλσάμικο για […]

Γράφει: Matia Gr
Ψητά λαχανικά στην γάστρα, της Ελένης
Υλικά:

2 μελιτζάνες μεγάλες
4 κολοκυθάκια μεγάλα
6 πιπεριές διαφορά χρώματα
4 πατάτες μέτριες
Ντοματούλες πομοντόρο αρκετές
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
1-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμός λαχανικών
Ξύδι βαλσάμικο για το τέλος

Εκτέλεση:

Σε μια πυρίμαχη γάστρα, αραδιάζουμε στρώσεις λαχανικών και ανάμεσα τοποθετούμε την ρίγανη, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό και το λάδι και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς) περίπου 45 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε όπως είναι ζεστά τα λαχανικά μας, με ξύδι μπαλσάμικο και λίγη φρέσκια ρίγανη. Τρώγονται ζεστά και κρύα!
Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.