Κοντοσούβλι Πασχαλινό σπέσιαλ, της Αλέκας .: Πάσχα .: Ματιά
 

Κοντοσούβλι Πασχαλινό σπέσιαλ, της Αλέκας

Ακολουθήστε τη συνταγή της Αλέκας για Πασχαλινό Κοντοσούβλι και… θα γλύφετε τα δάκτυλά σας! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Κοντοσούβλι Πασχαλινό σπέσιαλ, της Αλέκας
Υλικά:

Χοιρινό μπούτι
Χοιρινή πανσέτα
Ντομάτες σφιχτές
Κρεμμύδια
Πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Το κρέας θα πρέπει να μαριναριστεί από την προηγούμενη το πρωί. Δηλαδή για να ψήσουμε το Πάσχα ξεκινούμε την διαδικασία το Μεγάλο Σάββατο το πρωί. Αγοράζουμε ίσες ποσότητες κρέατος (μπούτι και πανσέτα). Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια (αν είναι πολύ μεγάλα θα αργήσει να ψηθεί το κοντοσούβλι μας). Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Θα χρειαστούμε λεκάνες (υπολογίζουμε να χωρούν στο ψυγείο μας) για να μαρινάρουμε το κρέας. Ανακατεύουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη προσθέτοντας και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τις ροδέλες τις ντομάτας και ανακατεύουμε προσεκτικά να πάνε παντού χωρίς όμως να διαλυθούν.
Την επομένη το πρωί περνάμε σε σούβλα το κρέας εναλλάξ με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και πάλι κρέας. Βάζουμε τη σούβλα στην ψησταριά και σε λίγο απολαμβάνουμε πεντανόστιμο ζουμερό και μαλακό κοντοσούβλι. Καλό Πάσχα!

Τη συνταγή αυτή μας έδωσε η Αλέκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα