Φοντύ σοκολάτας .: Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Φοντύ σοκολάτας

Τόσα τα μάτια όσο και ο ουρανίσκος σας θα δώσουν ένα άνετο δεκάρι σε αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Φοντύ σοκολάτας
Υλικά:

350γρ. σοκολάτας (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σας)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μέλι
Κομμάτια φρούτων ή και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί βάζουμε το μέλι με την κρέμα γάλακτος, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα μας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Εάν θέλουμε να γίνει λίγο πιο “λεπτή η επικάλυψη πάνω στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και είτε μεταφέρουμε σε δοχείο φοντύ (fondue) το μείγμα μας για να το μεταφέρουμε στο τραπέζι, είτε βουτάμε ένα ένα τα φρούτα μας (βοηθάει ένα ξύλινο καλαμάκι αν θέλουμε να έχει όλο το φρούτο επικάλυψη) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθούν για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Εάν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και να τα πασπαλίσουμε μόλις βγουν από την λιωμένη σοκολάτα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.