Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια

Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια, πολύ γευστική και σύντομη στην εκτέλεσή της!

Γράφει: Matia Gr
Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια
Zucchini
Υλικά:

4 μεγάλα κολοκυθάκια
1/2 κιλό μικρά φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 κούπας τριμμένη φέτα
Λίγη μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα, θυμάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας στη μέση. Αδειάζουμε με ένα κουτάλι το κέντρο τους (φυλάσσουμε το εσωτερικό τους) και τα κάνουμε σαν βαρκούλες. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, λαδώνουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα κολοκύθια και τα ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ για δέκα λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ κόβουμε κομματάκια τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα σοτάρουμε τα μανιτάρια, το εσωτερικό των κολοκυθιών, το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά και μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα και το θυμάρι και τρίβουμε μέσα τη φέτα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας με την γέμιση που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε από πάνω τους την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μοτσαρέλα. Τα γεμιστά κολοκυθάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.