Καρδούλες μίνι, διακοσμητικές και βρώσιμες .: Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Καρδούλες μίνι, διακοσμητικές και βρώσιμες

Γλυκές μικρές καρδούλες για να διακοσμήσουμε τα γλυκά που θα προσφέρουμε στο βαλεντίνο ή στη βαλεντίνη μας!

Γράφει: Matia Gr
Καρδούλες μίνι, διακοσμητικές και βρώσιμες
Υλικά:

1/2 κούπα νερό
4 κουταλιές σκόνη μαρέγκας
4 + 4 κούπες άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup) ή μέλι
2 κουταλιές ερμόλ (φυτική σαντιγύ)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του πολυμίξερ ή σε μπωλ βάζουμε μισή κούπα νερό και το χτυπάμε με τις 4 κουταλιές σκόνη μαρέγκας να αφρατέψει και να σφίξει αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 4 κούπες ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε και την βανίλια. Μαζεύουμε από τα τοιχώματα του δοχείου την ύλη και την βάζουμε στο κέντρο του ώστε να ανακατευτεί καλά. Προσθέτουμε και το σιρόπι ή το μέλι και το ερμόλ. Χτυπάμε ξανά πάρα πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε 3 κούπες ζάχαρη άχνη, και αν την σηκώνει το γλάσσο μας προσθέτουμε λίγο λίγο από την τέταρτη κούπα.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε τόσα μέρη όσα χρώματα θέλουμε να έχουμε. Τα βάζουμε σε μπωλ και τα αναμειγνύουμε με σταγόνες από κατάλληλη για τρόφιμα μπογιά. Ανακατεύουμε κάθε ένα τους και τα τοποθετούμε σε σακούλες με πολύ λεπτή μύτη κορνέ. Κλείνουμε την άκρη του κορνέ με λαστιχάκι, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε πάνω του καρδούλες στα χρώματα που επιθυμούμε. Αφήνουμε να στεγνώσουν όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου σε μέρος χωρίς υγρασία. Την επομένη οι καρδούλες είναι έτοιμες να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας και να τις χαρίσουμε σε όποιον αγαπάμε.

Σκόνη μαρέγκας μπορούμε να προμηθευτούμε από το sugar house (http://www.sugarhouse.gr/) ενώ σιρόπι καλαμποκιού βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν καθώς επίσης και στον Θανόπουλο (https://www.thanopoulos.gr/el/).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.