Μπισκότα με κακάο στη στιγμή .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκότα με κακάο στη στιγμή

Τα μπισκότα με κακάο στη στιγμή γίνονται τραγανά στις άκρες τους και υγρά στη μέση τους. Είτε σκέτα και έντονα σοκολατένια, είτε με κρέμα σαντιγύ που ταιριάζουν απίστευτα πολύ, είτε βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα, είναι τα μπισκότα που θα φτιαχτούν το πολύ σε μισή ώρα και θα ικανοποιήσουν την επιθυμία μικρών και μεγάλων για σοκολάτα.

Γράφει: Matia Gr
Μπισκότα με κακάο στη στιγμή
Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1 1/3 κούπας βούτυρο
1 2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλέτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη ανακατεύοντας. Βεβαιωνόμαστε πως το μείγμα του βουτύρου δεν είναι ζεστό και χτυπάμε μέσα τα αυγά και την βανιλέτα. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου μέχρι η κορυφή τους να είναι μαλακή (όχι υγρή). Αφήνουμε στο ταψί τα μπισκότα μας να κρυώσουν για δέκα περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα απολαμβάνουμε με πάθος!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.