1/2 κιλό μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
2 ντομάτες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊδανό και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τα ραντίζουμε με το μισό ποτήρι ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι και προσθέτουμε τέλος το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσουν τα υλικά στη σάλτσα.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Στην Κουζίνα των Κενταύρων» των Έννη Λεβέντη και Αγγέλα Γανωτή.