3 φλυτζάνια (450γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια (500γρ.) ζάχαρη
1 φλυτζάνι (280γρ.) γάλα
3/4 φλυτζανιού (150γρ.) ελαιόλαδο
4 αυγά
2 κάψουλες βανίλια
1 φακελάκι (20γρ.) μπέικιν πάουντερ
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ για κάνα δίλεπτο. Κατόπιν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε: τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν, το γάλα και τέλος -σιγά σιγά- το αλεύρι. Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο (αυτά τα σπρέι με την αντλία που γεμίζουν είναι ιδανικά γι αυτή τη δουλειά) και αλευρώνουμε προσέχοντας να καλυφθούν όλα τα εσωτερικά σημεία της φόρμας μας. Ρίχνουμε κατόπιν το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για περίπου τρία τέταρτα με μία ώρα μέχρι να ψηθεί το κέικ μας καλά (κάνουμε την δοκιμή με το μαχαίρι). Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!