Άλμη για τουρσί

Είναι πολύ εύκολο να φτιάχνουμε σπιτικό τουρσί. Με αυτή την άλμη δε, η επιτυχία του είναι εξασφαλισμένη! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Άλμη για τουρσί
Tags

Υλικά:

Αλάτι
Ξυνό (κιτρικό οξύ)
Ξύδι
Νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα κιλό ζεστό νερό διαλύουμε -ανακατεύοντας πολύ καλά- 70 γραμμάρια αλάτι, 50 γραμμάρια ξυνό και 250ml ξύδι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η άλμη μας και μετά τη χρησιμοποιούμε για να συντηρήσουμε το σπιτικό τουρσί μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα