Ματιά

Εύκολη σάλτσα μαρινάρα

Μια νόστιμη και νηστίσιμη σάλτσα μαρινάρα που είναι ιδανική για να συνοδέψει τα ζυμαρικά, τα λαχανικά ή τις πίτσες και τα ορεκτικά μας.

Γράφει: Matia Gr
Εύκολη σάλτσα μαρινάρα
Υλικά:

1 κιλό πασάτα ντομάτας (2 κουτιά)
4 – 6 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 – 3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο (προσοχή να μην καεί) από την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το δαφνόφυλλο. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα μας και χαμηλώνοντας τη φωτιά και καπακώνοντας την κατσαρόλα μας αφήνουμε να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά. Προσθέτουμε και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά της ώρας. Η σάλτσα μαρινάρα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε με τα ζυμαρικά, τα λαχανικά ή τις πίτσες μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα