Ματιά

Καλαμαράκια με πορτοκάλι

Λαχταριστά καλαμαράκια με μια νότα πορτοκαλιού για να συνοδέψετε το πιλάφι σας ή πατατούλες στον ατμό. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Καλαμαράκια με πορτοκάλι

Καλαμαράκια με πορτοκάλι

Υλικά:

800γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι πελτέ
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν τα καλαμάρια μας είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε, αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε δαχτυλίδια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζουμε ελαφρά. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για πέντε ακόμη λεπτά. Σβήνουμε τα καλαμαράκια με τον χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και αναταράσσοντας το τηγάνι μας (να ανακατεύεται ελαφρά το φαγητό μας) πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για επτά λεπτά ακόμη και τα καλαμαράκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα!
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ πιλάφι ή ακόμη και με πατάτες στον ατμό!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα