4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας λάδι
1/4 κούπας γάλα
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Ξύσμα από δύο λεμόνια
Χυμό από ένα λεμόνι
1/2 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλάκια γάλα
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Λίγο λίγο ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε την ζύμη μας σε ισόπαχα κομμάτια και ψήνουμε τα μπισκότα μας μέχρι η βάση τους να πάρει ελαφρό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και απολαμβάνουμε ή γλασάρουμε!
Για να γλασάρουμε τα μπισκότα μας ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το γάλα και ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό του λεμονιού μέχρι το γλάσο μας να έχει την επιθυμητή ρευστότητα. Βουτάμε τα μπισκότα λεμονιού ένα ένα στο γλάσο και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.