Ματιά

Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο

Ένα νόστιμο καλοκαιρινό σνακ που δεν έχει περιττά λάδια αλλά διαθέτει όλη τη γεύση! Κολοκυθάκια παναρισμένα και ψημένα στο φούρνο. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο

Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο

Υλικά:

2 μεγάλα κολοκυθάκια
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά ξερό βασιλικό τριμμένο
1 κουταλιά ξερό σκόρδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστούνια. Σε ένα μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βουτάμε κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού στο αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα της φρυγανιάς και το αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό, ελαφρά λαδωμένο, χαρτί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα