Ματιά

Μαρμελάδα κόκκινο σταφύλι

Φτιάξτε με τη συνταγή αυτή μια υπέροχη μαρμελάδα από κόκκινα ή μαύρα σταφύλια!

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα κόκκινο σταφύλι
Υλικά:

1 1/2 κιλό σταφύλια κόκκινα ή μαύρα (πχ. μαύρες σταφίδες) χωρίς κουκούτσια
1/2 κιλό ζάχαρη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πλυμένα και στεγνά τα σταφύλια και τους προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Με ένα μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε εντελώς τα σταφύλια και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε ίσα να κάνει φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος της η μαρμελάδα σταφύλι, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν η μαρμελάδα μας σκουρύνει και πήξει ελαφρά ανακατεύουμε συχνότερα. Όταν ανακατεύοντας μένει για λίγο καθαρός ο πάτος της κατσαρόλας μας, τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη (μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλιές σε ένα πιάτο, αν σταθούν στη θέση που τις βάλαμε, τότε είναι έτοιμη! Την φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και όταν ανοίξουμε κάποιο το φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα