Παξιμάδι κρίθινο στρογγυλό
Φέτα τυρί
Ελαιόλαδο
Ντομάτα
Αλάτι
Ρίγανη
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπωλάκι. Θρουλίζουμε (θρυμματίζουμε) τη φέτα και την ρίχνουμε στο μπωλάκι με τη ντομάτα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά και βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κρίθινο παξιμάδι. Τέλος από πάνω ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε για λίγη ώρα ώστε να μουσκέψει το παξιμάδι.
Ο ντάκος συνοδεύεται από τσικουδιά και ωμές αγκινάρες. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε την κούπα στα τέσσερα. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις αγκινάρες και από πάνω ρίχνουμε λαδόξυδο.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο Γιώργης από την Παλαίλιμνο Ρεθύμνης, και τον ευχαριστούμε πολύ.
θελω την συνταγη για τα λυχναρακια τα στρογγυλα που μοιαζουν με τα καλιτσουνια
Συνταγή για Λυχναράκια Κρήτης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ! Καλη επιτυχία! 🙂
Το έφτιαξα τις προάλλες και ήταν μούρλια! Ο κριθαρένιος ντάκος Ελληνική Γη του ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε 😉