Ματιά

Πολύχρωμες ατομικές σαλάτες

Πολύχρωμες ατομικές σαλάτες για να σερβίρουμε στο πάρτυ, στο μπουφέ, στο πικ νικ ή ακόμη και για κολατσιό στη δουλειά μας!

Γράφει: Matia Gr
Πολύχρωμες ατομικές σαλάτες

Πολύχρωμες ατομικές σαλάτες

Υλικά:

3 κούπες ψιλοκομμένη σαλάτα ή μαρούλι
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο (ή κονσέρβα)
1 κούπα ντομάτες σε κυβάκια
1/2 κούπα κρεμμύδι ξερό μωβ
2 πιπεριές Φλωρίνης ξεφλουδισμένες
2 κονσέρβες τόνου
1 ώριμο αβοκάντο σε κομμάτια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κάνουμε κομματάκια τον τόνο και τον αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα. Στο μπλέντερ χτυπάμε μαζί το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε 4-6 χαμηλά φαρδιά ποτήρια μοιράζουμε τα υλικά μας στρώνοντάς τα ως εξής: σαλάτα, καλαμπόκι, ντομάτες μαζί με τις πιπεριές και τέλος τον τόνο και το αβοκάντο. Περιχύνουμε τις ατομικές σαλάτες μας με το μείγμα του ελαιολάδου και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα