Ματιά

Σάλτσα πέστο

Υλικά: 2 κούπες φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα κουκουνάρι 1/2 κούπα παρμεζάνα 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια. Φυλάμε στην άκρη λίγα από […]

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα πέστο
Υλικά:

2 κούπες φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κουκουνάρι
1/2 κούπα παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια. Φυλάμε στην άκρη λίγα από τα κουκουνάρια ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για γαρνιτούρα στο πιάτο μας. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα φύλλα βασιλικού μαζί με τα κουκουνάρια. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το σκόρδο και σιγά σιγά το λάδι. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε τη σάλτσα πέστο και την ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με τα σουρωμένα ζυμαρικά μας. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο από το άκοπο κουκουνάρι που φυλάξαμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα